Следственият комитет (СК) на Руската Федерация публикова видео със задържаните терористи

...
Следственият комитет (СК) на Руската Федерация публикова видео със задържаните терористи
Коментари Харесай

Москва публикува ВИДЕО със задържаните терористи

Следственият комитет (СК) на Руската Федерация публикова видео със арестуваните терористи от «Крокус Сити Хол». За това оповестява пресслужбата на ведомството.

Известно е, че следователите и криминалистите на Семеен кодекс РФ не престават работата на местото на терористичния атентат. 

Сообщава се, че в хода на инспекцията на мясотот на теракта минирани тела или други установки на мини не са открити. От мястото на нещастието сътрудниците на ведомството са иззели 4 комплекта бойни амуниции, 2 автомата Калашников, повече от 500 патрони и 28 пълнителя, използвани от нападателите.

По отношение на четиримата арестувани в близко време ще бъдат взети мерки за задържане под стража.

По-рано беше обявено, че ФСБ на Русия е задържала 11 души след терористичния акт. Сред тя са и четиримата участници в разстрелите.





Както съобщава RTVI с позоваване на съветската работа на BBC, един терорист е бил премахнат в залата, вторият в региона на Брянск.

Изданието не дава никаква информация за терористите, нито оповестява събитията на гибелта. Но публицистите имат копие от паспорта на жител на Таджикистан, погубен край Брянск. 30-годишният мъж е получил паспорт в Министерство на вътрешните работи в град Вахдат. Намира се на 19 км от Душанбе.

Известно време хипотетичният терорист е живял в Подолск, покрай Москва. През 2018 година мъжът е нарушил периода си на престой в Русия, превишил е 3 месеца престой. Чужденецът е санкциониран и му е подредено самичък да напусне Русия.

Също по този начин против него е формирано изпълнително произвеждане, желали са да съберат 2,5 хиляди рубли от мигранта.

Освен това публицистите получиха копие от паспорта на Шамсидин Фаридуни, който беше арестуван в гората на Брянска област. Той получил паспорта си през 2021 година в Таджикистан.

На 23 март Маргарита Симонян, основен редактор на RT, разгласява видеозапис от разпита на Фаридуни.



При ареста мъжът споделя на негоден съветски, че е дошъл от Турция на 4 март. Предложени са му 500 хиляди рубли за ликвидиране на хора, само че единствено 250 хиляди рубли са преведени на картата, която той сякаш е изгубил. В оповестеното видео Фарудини показва рождената си дата - 17 септември 1998 година

Симонян разгласява и видео от разпита на „ водача на терористите “. Във видеото вързан мъж поддържа връзка посредством преводач и споделя къде са живели преди терористичната офанзива.


 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР